Seriekoblet røykvarsler trådløs

Få alarm der du er

Bor du i et hus med flere rom, og kanskje med flere etasjer i tillegg, er en trådløs røykvarsler som er seriekoblet absolutt noe å anbefale. Elektronikk og elektriske apparater er noe som har satt sitt preg på alle moderne husstander i Norge, og med så mye elektrisk utstyr er det aldri godt å vite hvor branner kan oppstå. Mer elektronikk betyr også økt brannfare, og branner i elektrisk utstyr er noe brannfolk ofte støter på ved utrykning. Visse forebyggende tiltak gjør at man kan sikre boligen bedre mot brann, som for eksempel noe så enkelt som å slå helt av visse apparater før natten. Før man skal på ferie kan det være smart å dra ut støpslene av kontaktene, selv om apparatene er avslått med fjernkontrollen. Med seriekoblede røykvarslere i rommene spiller det derimot ingen rolle hvor brannen oppstår. Dette vil gi deg økt trygghet både om dagen og natten, siden du kan våkne på soverommet på loftet av at det brenner i vaskerommet i kjelleren. Uten seriekoblede røykvarslere ville en slik brann antagelig bli oppdaget altfor sent, men med trådløse røykvarslere i huset vil det bare ta noen få sekunder. Når du seriekobler varslere, gir de nemlig beskjed overalt og ikke bare i det rommet det faktisk brenner. Du får raskere beskjed og dermed bedre tid til å evakuere. Du slipper altså å risikere å "snooze" deg gjennom brannen og bli kvalt av røyken mens du sover.

Anbefalte modeller

Ei Electronics har to modeller i Ei605CRF og 650iRF som er veldig avanserte med litium-batteri som varer i minst ti år. Begge kan seriekobles med opptil 12 stk. varslere totalt. Førstnevnte kan brukes med fjernkontroll, som enten kan være håndholdt eller fastmontert i vegg, der du kan teste og pause alarmen. Med fastmontert fjernkontroll har du også alltid full kontroll på hvor den befinner seg i systemet, noe som fort kan bli avgjørende i en faresituasjon. I tillegg kan du se hvor brannalarmen har blitt utløst. På den større modellen kan du gjøre dette gjennom AudioLink-appen på smarttelefonen. Vi har også en egen modell for døve og tunghørte.

Montering av røykvarslerne

Trådløse røykvarslere er som en drøm for den som ikke er altfor glad i monteringsjobben, for kabler og ledninger kan være et mareritt for mange. Med ledninger involvert må man se nøye etter i instruksjonene hvor ledningene skal kobles og festes, og mange kan være nervøse for å gjøre feil. Feil på røykvarsleranlegget er naturligvis noe man for all del vil unngå, men i dette tilfellet er det ingen grunn til bekymring. En røykvarsler i seriekoblet form med trådløs tilkobling er svært enkel å montere. Litt enkel programmering gjør jobben, og du trenger ikke å trekke skjemmende ledninger over lange avstander. Om du vil gjøre det enda enklere og slippe å bore hull i taket, kan du kjøpe selvklebende braketter som ekstrautstyr. Dette gjør at monteringsjobben vil gå temmelig lydløst for seg, og du slipper å irritere eventuelle naboer, deg selv, og andre i husstanden. En smart Ei Electronics-røykvarsler med trådløs tilkobling kan du enkelt kontrollere gjennom enten fjernkontroll eller app. Det er altså lurt å gå for en seriekoblet trådløs brannalarm når du skal oppdatere brannsikringen - det både forenkler jobben og øker sikkerheten i boligen.