Brannslukningsapparat

Kvalitet teller

De fleste bryr seg kanskje ikke om kvaliteten på brannslukningsapparatet sitt – om det bare er funksjonelt og ikke for gammelt. Det kan være store forskjeller når det kommer til effekten av en brannslukker, selv om de veier like mye. Selv om du kan spare noen kroner, er det ikke sikkert at det lønner seg når uhellet er ute og du må slukke en brann med apparatet. Her vil du ellers finne branntepper, brannslanger og naturligvis brannslukningsapparater med ulike slukkematerialer.

Effektivitetsklasser for brannslukkere

En brannslukker testes før de legges ut for salg for å sjekke effekten på apparatet. Dette skjer ved at man sjekker hvor stort bål apparatet slukker. Jo større bål, jo høyere klassifisering får slukkeren. Det kategoriseres inn i effektivitetsklasser, og dette skrives på apparatene før for eksempel bokstavene A og B. Videre angir ulike klasser hva slags branner som egner seg best for slukkeren. Bokstavene A-F forteller hvilken klasse apparatet tilhører.

Ulike brannslukkere for ulikt behov

Det er hovedsakelig fire forskjellige typer slukkeutstyr man bruker for å slukke brann; pulver, skum, karbondioksid og vann. Våre apparater fås med de tre førstnevnte midlene, og valget av middel avhenger av hvor apparatene skal brukes. En kombinasjon av flere ulike apparater kan være hensiktsmessig. For villa, rekkehus eller leilighet er det i Norge lovpålagt å enten ha en 6 kg pulver- eller skumslukker, eventuelt 9 kg for sistnevnte. Det samme gjelder hytter og fritidsboliger, samt campingbiler og -vogner. I biler og båter kan du bruke et mindre pulverapparat på 2 kg.

Vare 1 til 12 av totalt 32

per side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Vare 1 til 12 av totalt 32

per side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3