Røykvarsler

Den beste røykvarslerløsningen for deg

Røykvarslere i en bolig er et sikkerhetstiltak som loven krever, siden de rent faktisk kan redde liv. Har du husket å sjekke at alle røykvarslere er på plass hjemme, og at de har friskt batteri slik at de slår alarm når de skal? Det kan fort bli skjebnesvangert dersom bare én av dem ikke fungerer, siden sjansen er der for at det kan oppstå brann i akkurat det rommet. Hvis du er redd for at det kan være tilfellet, er det lurt å sjekke alle røykvarslerne for at alt skal være i orden. Du kan også som huskeregel skifte batterier på røykvarslerens dag, som i Norge er 1.desember.

Tenker du kanskje på å sette opp flere varslere, slik at hele huset blir vekket samtidig hvis uhellet skulle være ute? Da kan seriekoblet, trådløs røykvarsler være det riktige valget for deg, i et felles system hvor flere røykvarslere kan kobles sammen og varsle på samme tid.

Fordeler med seriekoblet trådløs røykvarsler

Ønsker du seriekoblede røykvarslere uten kabel, kan du velge trådløs sammenkobling. Dette kan gjøres enkelt med en trådløs base. Dette er en glimrende løsning som gjør boligen svært trygg, og kanskje den beste røykvarsler og løsningen som finnes. Det spiller nemlig ingen rolle hvilket rom brannen oppstår i - alle varslerne vil begynne å pipe slik at alle personer i huset raskt kan komme seg ut. Dette er spesielt gunstig i større bygninger og boliger, hvor det er stor avstand mellom for eksempel kjelleren og soverommene i andre etasje. En slik form for røykvarsel kan være en potensielt livreddende investering.

Seriekoblete varslere er altså lurt å vurdere når du skal kjøpe røykvarsler, og de er lette å montere. Noen kommer med litiumbatteri som har ti års levetid, og du sparer dermed penger. Glem likevel ikke å kontrollere dem med jevne mellomrom, slik at du vet at de er klare til innsats hvis det trengs.

Gjør hjemmet ditt brannsikkert i dag

I nettbutikken vår finnes det et godt utvalg av forskjellige typer røykvarslere, i ulike prisklasser. Den typiske røykvarsleren for hjemmet er de optiske røykvarslerne, som registrerer at det finnes store partikler i luften som hindrer lysrefleksjon og dermed slår alarm. Noen varslere fås med "hysjknapp" som gjør dem mindre følsomme en liten tidsperiode. Sjekk røykvarslerne dine i dag, og sørg for at alt utstyr som ikke fungerer blir byttet så raskt som mulig - en enkel investering som gir stor sikkerhetsgevinst.

Hvilken type røykvarsler, og pris du skal velge avhenger av plassering og behov for varsling. Myndighetskravene er i utgangspunktet ganske beskjedne, men krav om minst en detektor i hver etasje i huset. Det er også krav om at alarmen skal kunne høres tydelig på soverom og oppholdsrom selv når dørene mellom rommene er lukket. De fleste eksperter på brannsikring mener imidlertid at det er gunstig å ha en røykvarsler i hvert rom, og at dette vil gi en bedre sikkerhet. Statistikk viser at mange branner oppstår på vaskerom, i enten vaskemaskin eller tørketrommel, så det kan være lurt å prioritere slike utsatte rom når du planlegger brannvarslingen for din bolig.