Pulverapparat

Slukk alle branner

I de aller fleste norske hjem vil du finne minst ett pulverapparat. Grunnen til at det er så populært, er nok sannsynligvis fordi det passer til å slukke alle typer branner i boligen. Når en brann oppstår, er tiden veldig kostbar. Da vil de fleste helst slippe å måtte tenke på hva slags brann som har oppstått og hvilken form for slukking som må til for å få bukt med brannen. Det er allment kjent at en elektrisk relatert brann ikke skal slukkes med vann, og det samme gjelder dersom brann oppstår i fett på komfyren. Et brannslukningsapparat med pulver kan heldigvis brukes i begge disse tilfellene, og det er godt å vite dersom ulykken inntreffer. I tillegg har et pulverapparat lav pris ved innkjøp og vedlikehold. Selv om det kanskje blir mye søl etter et sånt apparat, veies dette opp av at det har den beste slukkeevnen av manuelle brannslukningsapparater. Sølet som måtte oppstå etter slukkingen blir uansett en liten pris å betale sammenlignet med et nedbrent hus. Nøyaktig slukkeevne står oppført foran bokstaven A i beskrivelsen. Et brannslukningsapparat med pulver er ellers det enkleste å bruke, og siden det er veldig allsidig kan det brukes nesten uansett hvor og i hva slags materiale brannen har oppstått.

Vi selger ulike typer av pulverapparat

Hos oss får du pulverapparater som veier både to, seks og tolv kilo. Hjemme, og i andre bygg, campingvogner eller -biler, er det de på seks kilo som gjelder. Brannslukningsapparatet har en pris som naturlig nok avhenger av størrelsen på apparatet. Om du vil ha et apparat i bilen eller båten, kan du gå for de på to kilo. For bruk av bedrifter anbefaler vi apparater på tolv kilo. Vi fører pulverapparater fra Housegard i tillegg til ett fra Trygg, som til gjengjeld har over dobbelt så stor slukkeeffekt som minstekravet for boliger. Dette apparatet kan også brukes av bedrifter.

Vedlikehold av apparatet

Ut fra norske forskrifter skal pulverapparatet i boligen din kontrolleres av en fagmann etter fem år. I offentlige rom og næringslokaler må det føres årlige kontroller av apparatene. Kontrollene må kunne dokumenteres. Ellers er det lurt å vende og riste litt på slukkeren med jevne mellomrom slik at pulveret ikke forsteines i beholderen. Et brannslukningsapparat med pulver er uansett den enkleste brannslukkeren å holde vedlike. Under selve slukkingen bør apparatet brukes støtvis, det vil si at det ikke er så lurt bare å tømme apparatet for pulver i en konstant strøm. Dette er fordi pulveret strømmer ut av apparatet med stor kraft. Faktisk vil det bli tømt på rundt 10 sekunder hvis man hele tiden holder utløseren inne. Når man sender pulveret mot brannen i støt ser man bedre hvor godt brannen blir slukket, og man får nok pulver til å kunne slukke alle flammene som kanskje har spredt seg over et relativt stort område. Pulveret kjøler heller ikke ned materialet nevneverdig, så det kan være veldig smart å ha litt pulver igjen for etterslukking. Det kan hende at noen av flammene vil våkne til liv igjen hvis temperaturen i materialet fortsatt er høy.

5 vare(r)

per side

5 vare(r)

per side