Batterier

Selv den beste røykvarsleren trenger batterier

Kanskje har du vært pliktoppfyllende og passet på at røykvarslere er installert på alle de riktige stedene hjemme eller på hytta. Men så skjer kanskje det at en av dem begynner med denne irriterende pipingen, man røsker ut batteriet, og så er plutselig den viktigste brannsikkerheten i boligen satt ut av spill.

Røykvarslerbatteri som varer

For å unngå denne situasjonen bør du både investere i riktige batterier som varer, og sørge for at når et batteri begynner å bli dårlig, blir det skiftet ut med et nytt umiddelbart. Da unngår du at en av varslerne utenfor familiens soverom står tomme. Skal du kjøpe batterier på nett er det mange varianter og prisklasser å velge mellom, fra 9 volt alkaliske til 9 volt litium, til AA-batterier i pakker på to eller fire.

Sørg for å ha lager – kjøp batterier på nett

Det kan være lurt å kjøpe noen ekstra batterier å ha liggende hjemme, på hytta eller hvor enn du har røykvarslerne dine. Litiumbatteriet egner seg godt i frittstående varslere, mens alkaliske batterier egner seg bedre for trådløse, seriekoblede batterier. Best-før-dato finner du på batteriet, og er fem år lengre enn datoen batteriet ble produsert.

6 vare(r)

per side

6 vare(r)

per side