Sporfilmpakker

Radonmåler sporfilmboks

Radonmåler sporfilmboks med rapport er den enkleste og billigste måten å måle radon selv hjemme. Du bare kjøper det antall du behøver for å måle i de rommene du ønsker å måle i. Statens Strålevern sier at du bør måle på minst to forskjellige steder. Etter at du er ferdig med målingen hjemme, så sender du boksene inn til laboratoriet i medfølgende returkonvolutt, de foretar en analyse, og du får en skriftlig rapport tilbake når analysen er klar. Alt du behøver følger med i pakken. Det er altså ikke Trygg og Sikker AS som foretar analysen. Du bør måle i minst to forskjellige rom, og i hver etasje.

Måleprosedyre i henhold til Statens Stråleverns måleprosedyrer

Målingen utføres i henhold til Statens Strålevern sin måleprosedyre og analysen foregår i et akkreditert laboratorium. Måleresultater behandles konfidensielt og rapporteres direkte fra laboratoriet til kunden. Du registrerer alle opplysningene på en nettside, og der får du også resultatet når analysen er klar.

Enkelt å måle Radon selv

Å foreta radonmåling med sporfilm er ikke vanskelig. Alt du trenger å gjøre er å sette sporfilmen på et sted den kan stå i måleperioden. Radonmåleren bør stå i rommet det måles i 2 måneder før du sender den tilbake. Etter at du har sendt inn radonmålingen kommer målerapporten på din side på laboratoriets nettsider.

Behandlingstiden hos laboratoriet er mellom 2-6 uker, avhengig av hvor mange sporfilmer de får tilsendt til enhver tid.

Om du skal ha mer enn 6 sporfilmer, anbefaler vi at du tar kontakt med oss direkte for å unngå tollgebyr. Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet anbefaler minimum 2 stk sporfilmer for radonmåling i bolig.

5 vare(r)

per side

5 vare(r)

per side